2017-09-02 851 瀏覽
今日過觀塘搵食,想回味下韓國野,就去左呢間。我睇完meun就話試,朋友就叫我睇過OpenRice啲相先決定,但我懶就話去左先。去到,原來係買野加cafe,感覺係有啲奇怪,但cafe個邊環境感覺還好。好喇,咁就叫左個小型部隊鍋拉面,蒸餃,紫菜卷,兩杯野飲。咁落單個陣問個店員係咪其中個拉面可以加錢轉其他,個店員就煞有介事話會幫你是旦轉一杯啦,個刻無為意,但後尾覺得奇怪點解咁講,睇返張單,先知佢將杯平當餐飲,貴既就收正價,講真,如果佢唔係咁講,其實就唔會睇單既。。。兩杯野其實只係差幾蚊,但覺得唔多唔少有啲唔老實。。。只能講呢啲野唔怪得人,唯有自己小心啦。。。見到實物終於明點解朋友叫睇左相先。。。個小型部隊鍋拉面用個即棄膠碗上,我真係有啲眼突。。。雖然明知部隊鍋都係公仔面加餸,但用膠碗就好似去七仔食杯面咁。。。蒸餃夠味,醬都ok,但唔夠熱,微暖。。。本身想食韓國野就係想食紫菜卷,可能期望太高,佢唔係難食,但一般。叫左杯朱古力沙冰,一飲就飲到咖啡味,以為另外個杯先係,但個杯唔係沙冰加堅係朱古力咖啡,即係深色個杯先係朱古力沙冰,只能講。。。應該係之前有人叫咖啡沙冰,佢無洗乾淨就整我杯朱古力沙冰,搞

見到實物終於明點解朋友叫睇左相先。。。

蒸餃夠味,醬都ok,但唔夠熱,微暖。。。

叫左杯朱古力沙冰,一飲就飲到咖啡味,以為另外個杯先係,但個杯唔係沙冰加堅係朱古力咖啡,即係深色個杯先係朱古力沙冰,只能講。。。應該係之前有人叫咖啡沙冰,佢無洗乾淨就整我杯朱古力沙冰,搞到好大陣咖啡味。。。好失敗。。。

環境坐係ok,野食就一般。
2017-09-02