2018-03-19
旺角通菜街餐廳小店非常多,食完一次會唔會再光顧第二次? 餐廳食物的味道及食材是非常重要,今次呢間小店的味道到現在仍然很回味,等我介紹一下。 呢到有得食日式蛋包飯,日式咖哩飯,意粉等等,DINNER MENU選擇不少,餐湯及飲品可按需要加錢。 是日餐湯係 <粟米忌廉湯 加$10>,粟米忌廉湯質地好滑,沒有太大驚喜,整體味道不錯。 今餐最令人回味係呢個 <日式咖哩牛腩焗飯 $66>,是我心水推介,焗飯面上佈滿芝士,芝士質感軟綿綿,芝士味香濃,芝士配日式咖哩的味道一齊食好夾,店主介紹呢個咖哩用新鮮蔬菜煮出黎,難怪特別香甜,焗飯是炒飯底,粒粒分明,加埋呢到個牛腩選用美國牛肋條,所以食落沒有半點油膩感,只是充滿濃香的牛肉味。 飲品點選 <青檸梳打 加$14> ,梳打是原枝上,青檸及甜度是可按自己口味調配。