2021-12-09
好耐冇同大家分享過壽司郎 @sushiro.hk 喇~其實我自己都有得閒去食吓,今次叫咗啲新嘢試,又想同大家𝗵𝗮𝗽𝗽𝘆 𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲吓!今次去嘅喺佐敦分店,開咗成年人流都係咁多咁恐怖😳今次大概5pm左右拎飛,6:30-7pm左右就有得食~想食嘅朋友仔就⋯⋯𝗴𝗼𝗼𝗱 𝗹𝘂𝗰𝗸啦🤣ღ 特選中吞拿魚魚腩壽司郎有好多款唔同嘅吞拿魚,個人就覺得呢一款性價比最高!好新鮮,雖然口感未做到入口即溶,但起碼無筋嫩滑~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 松業蟹軍艦又有蟹肉又有蟹膏,一大啖咁食,超級滿足!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟰/𝟭𝟬ღ 炙燒芝士鮮蝦ღ 炙燒芝士三文魚呢兩款都係我每次嚟到必食嘅!半溶芝士覆蓋左係鮮蝦同三文魚上,再加少少沙律醬,好正!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 醬烤鰈魚鰭邊見 @sistersnfood 推薦忍唔住叫咗黎試吓~醬烤後,表面微焦又有油花,油脂香氣十足!醬汁帶有甜味,唔錯!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 六選刺身盛$39有咁
ღ 特選中吞拿魚魚腩
ღ 松業蟹軍艦
又有蟹肉又有蟹膏,一大啖咁食,超級滿足!
ღ 炙燒芝士鮮蝦
ღ 炙燒芝士三文魚
ღ 醬烤鰈魚鰭邊
見 @sistersnfood 推薦忍唔住叫咗黎試吓~
ღ 六選刺身盛
$39有咁多款唔同嘅刺身真係好抵食,整體質素中上,特別喜歡三文魚同埋池魚。
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
ღ 北海道產海膽海苔包
海膽份量雖然冇圖片咁多,但勝在夠新鮮!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬
ღ 濃厚海膽拌麵
好多人都推薦呢個海膽拌麵,都真係幾唔錯~
唔想食咁多壽司飯,又想食𝗰𝗮𝗿𝗯𝘀的話不妨考慮吓!不過強烈建議大家真係要趁熱食,我哋冇為意放咗一陣先食,麵底已經變硬,好難撈😵💫
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
ღ 卡達拉娜
我諗呢個可以話係壽司郎嘅𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲甜品吧!
不過我個人就覺得冇想像中咁驚艷,口感有少少似食緊一舊牛油咁,好𝗵𝗲𝗮𝘃𝘆嘅感覺😳
不過味道真係唔錯,雲呢拿味好香!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲/𝟭𝟬
𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢𝐫𝐨 @sushiro.hk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_yaumatei 多區分店!!
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_sushi
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • ~$𝟮𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓