2017.03.19 😊‘喂?死火!你係邊呀?我係許記食完野發覺無帶銀包呀!你係邊呀,過黎幫我找數先啦’正當一個食客好焦急地打俾老婆的時候😖...而店內的食客都焦點係佢身上老闆娘卻一口話得啦 無問題啵 你晏啲先黎找數啦😉啲種老店的人情味及信任係啲個勢態炎涼的時代係難得一見 正正是小妹同大家喜歡老店的原因久聞大埔的馳名醉雞米 又平又正 街知巷聞🐔當日一看店面不是說好的老店麼?原來店舖的原址是在大埔舊墟而家所見啲間係搬遷後的新店裝修雖然變得摩登 但味道依舊不變🤗招牌花雕醉雞$22 加米粉 $10小店最為人熟悉的是醉雞脾🐓幾乎係每一位食客必叫之選 當然要試一試啦小時候家裡每逢買雞 雞腿一定係讓俾家中排名最細的食 而啲度就唔洗爭啦可以人人都食雞脾😂雞腿不算得上超級嫩滑 但口感肉質都不錯而小妹今次就加左10蚊配上米粉米粉的量俾我想像中來得多 超級飽肚推薦大家一個味之食法一湯匙的醉雞汁(花雕酒)加上一匙米粉伴埋食😈吸曬啲汁 勁正 會醉喔~鹵水豬頭肉 $22豬頭肉真係唔係個個都識欣賞小妹就大愛啲種鹵水食品朋友唔食唯有自己清曬佢😳豬頭肉俾想像中大碟口感十分爽口 可惜味道比較啖口來張大合照許記麵家 💌大
2017.03.19 😊

正當一個食客好焦急地打俾老婆的時候😖...
而店內的食客都焦點係佢身上
老闆娘卻一口話得啦 無問題啵
你晏啲先黎找數啦😉
啲種老店的人情味及信任係啲個勢態炎涼的時代係難得一見
正正是小妹同大家喜歡老店的原因

久聞大埔的馳名醉雞米 又平又正 街知巷聞🐔
當日一看店面不是說好的老店麼?
原來店舖的原址是在大埔舊墟
而小妹今次就加左10蚊配上米粉
米粉的量俾我想像中來得多 超級飽肚
推薦大家一個味之食法
一湯匙的醉雞汁(花雕酒)加上一匙米粉伴埋食😈
吸曬啲汁 勁正 會醉喔~
鹵水豬頭肉
鹵水豬頭肉 $22