2022-05-16 16 瀏覽
有次經過黃埔見到呢間店平日夜晚都8成滿,望下個餐牌先知主打食omakase, 價錢由480-過千元🙈,想試下🙈🙈就book左😛今次我地叫左竜set($680)一開始係茶碗蒸,個蛋好滑👍🏼跟住...嘩,砌得好靚嘅4款魚生,個帶子好厚肉,都幾鮮甜,好味😋鯛魚味道ok,食到最後...拖羅有少少筋🙈我expect,入口即溶🙈汁煮田螺😂唔記得個名,好似叫黑x貝,螺肉食落彈牙,但有啲普通😛6貫手握壽司😆個樣好吸引,個玉子好厚實,食落好滑,我鍾意呢種質感😋好味,壽司有烏賊,吞拿魚,鯛,赤貝,馬糞海膽同星鰻,醋飯調味唔錯,馬糞海膽壽司最好食🤤有好多海膽,一啖放入口,成口塞滿海膽🤤🤤好正,食到好新鮮😆但烏賊個質感好奇怪🙈唔爽口,好腍,唔識形容🙈迷你丼(三文魚子+吞拿魚蓉)好味😋三文魚子咸咸地,吞拿魚蓉幾鮮甜,加埋一齊有兩種口感,雖然細細碗,但份量都夠,食完都飽飽地...仲有湯同甜品😵😵就食唔落🙈🙈食完魚生,飲返碗熱辣辣嘅湯👍🏼(赤麵豉湯)甜品係豆腐雪糕同焦糖蛋糕豆腐雪糕同蛋糕都麻麻,但唔太甜,蛋糕有啲焦糖脆脆喺裡面,幾特別野食好啱打卡,雖然食物唔係全部都好滿意,但全程waitress都好好服務👍🏼介紹晒
今次我地叫左竜set($680)
一開始係茶碗蒸,個蛋好滑👍🏼

迷你丼(三文魚子+吞拿魚蓉)

仲有湯同甜品😵😵就食唔落🙈🙈
食完魚生,飲返碗熱辣辣嘅湯👍🏼(赤麵豉湯)

甜品係豆腐雪糕同焦糖蛋糕

野食好啱打卡,雖然食物唔係全部都好滿意,但全程waitress都好好服務👍🏼介紹晒每一道菜,加時不時加茶整理食客枱面😆仲有可以邊食邊睇廚師整野食嘅過程😆係唔錯嘅體驗