2022-11-09
毛毛蟲又去葵廣搵食,老公蟲想試依間”煮你隻蜆”﹐就一起去試下啦!❶ 店面店在葵廣最下一層的小巷中,唔識路可能要搵搵。店貼滿mirror 同collar的poster同相。好適合fans來睇下。❷蒜味煮蜆+粉絲$53第一次食,試下餐牌上放在第一的蒜味煮蜆,留單時店員問需否加粉絲,所以加埋粉絲(+$8), 店員會問是否在這裡食還是拎走。❸蒜味煮蜆+粉絲$53因為我係拎走,打開先發現拎走會分開粉絲和蜆和湯。先試下D蜆,數了一下大約有10隻不小的蜆,蜆幾鮮甜。湯和蜆有小許蒜味,但毛毛蟲會想要再濃D。粉絲要放返入D湯弄返散佢,加落湯幾好味。份量比較小,就算加埋粉絲都唔多,當成小食會適合d。🐛推薦指數美味🌕🌕🌕🌑🌑抵食🌕🌕🌕🌑🌑環境🌕🌕🌕🌕🌑回頭🌕🌕🌕🌑🌑店舖資料🗺葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A73-1號舖⌚星期一至日 1300-2100#hkfood #hkgoodies #yummy #foodiehk #foodblogger #eat#毛毛蟲美食 #香港食評 #葵芳美食 #香港美食指南 #食好西 #食好西系列
❶ 店面
店在葵廣最下一層的小巷中,唔識路可能要搵搵。
❷蒜味煮蜆+粉絲$53
❸蒜味煮蜆+粉絲$53
因為我係拎走,打開先發現拎走會分開粉絲和蜆和湯。
份量比較小,就算加埋粉絲都唔多,當成小食會適合d。
🐛推薦指數
美味🌕🌕🌕🌑🌑