2017-11-29
朋友話好耐無食過韓式炸雞,咁又黎食下炸雞先,哈哈,選了Chibee chicken,不久前吃過,好想再飲個杯天空奶昔呀~是晚天氣很涼,街上的人不多,再加上已經差不多九點,店內只淨三枱客,哈哈,有包場的感覺呢。朋友點了Sunset($58)芒果天空奶昔,燈光較黃看不清雲朵,哈,但現場看係好靚呀,香甜芒果味,意外地飲到底仲有芒果肉添!我杯Gloomy($58)係Oreo味,雲好像……真係無左,Oreo唔過甜,幾好飲。Kimchi cream fries ($56)先來個炸薯條,用的是曲條呢,而加好少見啦。薯條即炸起熱辣辣,上面仲加左大量芝士粉,好香呀!旁邊附上芝士醬,微辣的。芝士醬也加了芝士粉,芝味十足,內裏不知是否加了泡菜?食到有一粒粒蔬菜物體帶微辣的,口感特別。Curry chicken($178)黎到就一定要叫炸雞啦,試試新出的香港咖哩口味,香港咖哩其實咩味?好似無特定㗎喎?哈哈,但呢度個咖哩幾香,辣辣地,仲酸酸地,好似韓國辣醬咁味。炸雞十分香脆,炸粉下雞肉仍嫩滑多肉汁,正。碗醬有蠟燭烘住,暖暖的,個咖哩醬酸酸辣辣,上面個芝士醬鹹鹹地,貪心地一件炸雞點哂兩個醬,正呀~Spicy ch
Kimchi cream fries ($56)
Curry chicken($178)
碗醬有蠟燭烘住,暖暖的,個咖哩醬酸酸辣辣,上面個芝士醬鹹鹹地,貪心地一件 炸雞點哂兩個醬,正呀~
Spicy chicken ragbag($68)
朋友仲點左新野,韓國版三文治?要了辣雞口味。
勁多芝士!!!半瀜狀態好吸引呀!可以做到拉絲效果呢。辣雞口味唔講得少,超辣呀,係超辣呀!頭一兩啖都無乜野,食到一半就頂唔順,哈哈,好彩有杯奶昔解解辣,不過啲芝士真係好好味,鍾意食芝士真係好啱食韓國野。
是晚所有店員都係說韓文的,態度很殷勤,感覺良好呢。