2021-07-05 69 瀏覽
前幾日既下雨天 經過西營盤見到呢間湖水綠小店就即刻入左去hea下避下雨小店只有十個座位左右 位置不大 但周邊既攞設就令人好舒服Morning call ($60)試左小店signature之一既Morning call 加左風乾檸檬片作點綴 賣相精美 係茶同咖啡既融合 比齋啡更易入口 入口仲有淡淡既茶香同咖啡既濃香 感覺好醒神Mocha ($45)男朋友罕有地會order mocha 但結果真係唔係好岩佢口味 佢覺得朱古力味蓋過左咖啡味 可能佢本身就麻麻地mochaSalami & Porchetta Pesto Panini ($80)Panini烤到又香又脆 熱辣辣 咬落去仲發現有拉絲 火腿、芝士、腸、蕃茄乾等餡料融為一體 口感十分豐富 有驚喜Lemon cake ($21)睇落細細件 但配埋杯coffee 就岩岩好 檸檬味好岀 感覺好清新

小店只有十個座位左右 位置不大 但周邊既攞設就令人好舒服

Morning call ($60)

Morning call

Mocha ($45)

Mocha

Lemon cake ($21)

Lemon cake
下午茶