2019-04-22
一直都覺得青衣冇咩好食 不過自從青衣城一期最底層裝修 多左啲新餐廳👏🏼👏🏼今次就去幫襯食呢間中菜餐廳😙.1️⃣成都水煮桂花魚(💰$278)叫咗普通份量嘅 如果大食嘅可以叫珍寶版😆辣度就有5種選擇 我就叫左1 最輕微嘅辣😚因為怕有啲屋企人食唔到太辣🙈結果我哋好後悔冇叫辣啲😟1既辣度係完全唔辣 連食辣椒都冇辣味🤭啲桂花魚食落就幾滑😌最重要係無骨 啱晒我啲懶人😆🤙🏼🤙🏼除咗魚外 仲會有啲配料😆可以係24款配料中可以免費揀4款😙唔夠食既可以+$要多啲配料😝我就叫左豬肺 凍豆腐 萵筍 木薯粉😎第一次食萵筍 覺得好好味又爽口正😋.2️⃣脆皮黃金烤鴨(💰$178)本身個侍應就話要至少等1個鐘 但我哋照叫😚等左超耐點知食落啲嘢係凍既🤭好好奇咁點解要等咁耐😐除左有一般既皮夾鴨 仲有炸饅頭😂味道正常 熱啲會好食啲😚.3️⃣招牌霸王炒飯(💰$99)有叉燒粒 火腿粒 雞粒 蝦仁 四季豆😌而啲米就係用左珍珠米😗炒得幾好 味道都唔錯😃.4️⃣茶(茶芥每位💰$11)有好多料 例如紅棗 杞子 桂圓等等第一次飲 覺得味道都幾特別
1️⃣成都水煮桂花魚(💰$278)
2️⃣脆皮黃金烤鴨(💰$178)
3️⃣招牌霸王炒飯(💰$99)
4️⃣茶(茶芥每位💰$11)
有好多料 例如紅棗 杞子 桂圓等等
第一次飲 覺得味道都幾特別