2024-01-02 1125 瀏覽
今日lunch過左嚟筲箕灣搵好野食,呢間以水上人風味作招徠嘅餐廳,睇見個menu好似幾有特色咁,就入去試一試。我地一行5人,諗住叫左幾個粉麵一齊share試吓。然後再睇個menu,成版都好似幾啱口味,咁不如直接全版掃哂佢啦😂😂😂厚切豬扒芝士焗飯豬扒啖啖肉,芝士夠多,鮮茄清甜,飯粒分明,成個飯連汁連豬扒一齊食口感十分豐富夠juicy。金城自家XO醬乾炒龍躉片河龍躉片大大件好厚肉,十分鮮甜。XO醬惹味,河粉爽口唔油膩。入口唔會太油太乾。超級推薦。摩囉雞扒飯一塊煎得十分香口嘅雞扒,配搭加咗提子乾等嘅黃色香料飯。再加多隻煎得好靚嘅雞蛋,同埋一個好match嘅咖哩汁,無論賣相定味道都十分吸引。魚湯懷舊銀針粉首先要讚下個魚湯,真係好鮮味。然後有好多配料,肉碎海鮮粒咁,十分惹味。艇家醬皇海鮮炒飯炒飯十分爽口,飯粒分明,海鮮足料大大粒,調味適中。每一樣食物上枱都係熱辣辣,真心推薦。

厚切豬扒芝士焗飯

金城自家XO醬乾炒龍躉片河

摩囉雞扒飯

魚湯懷舊銀針粉

艇家醬皇海鮮炒飯

炒飯十分爽口,飯粒分明,海鮮足料大大粒,調味適中。

每一樣食物上枱都係熱辣辣,真心推薦。