2017-11-22 1415 瀏覽
第一次試丸茶手作緣由係網上見到佢被評為第一位既台式珍珠奶茶鋪頭,點知一試難忘,被佢香濃既奶茶味深深吸引。今次黎開何文田,雖然食到好飽,不過都想再試多次不同口味既台式飲品。今次揀左好少見既蜂蜜薰衣草綠茶加桂花珍珠~ 今次個味仲正過上次既丸制奶茶,成杯飲品帶著淡淡既薰衣草香味,又唔會太濃蓋住香濃既茶味,成個配搭得剛剛好,而且落既係蜂蜜,唔會太甜,感覺滋潤得黎又健康啲。飲品可以揀少冰,走冰,我就揀左走冰喇,因為唔想啲冰溝淡左杯茶,而且走左冰都係凍既,岩晒依家既天氣,小小凍又唔會太冰凍。最後講埋個桂花珍珠喇,食得出佢有桂花味,不過始終覺得唔夠,如果個桂花味再濃少少就好了,話晒都要加6蚊的。
2017-11-22
5 分鐘 (堂食)
  • 蜂蜜薰衣草綠茶