2011-03-27 2 瀏覽
聽聞公司附近開咗間新拉面館,拍得住豚王,所以中午就同班同事殺咗過去,但係見到門口排曬長龍,時間關係,放棄咗。夜晚收工,喺中環都唔知食咩好,好彩撞正秀拉麵仲有位,即刻call埋朋友一齊嚟。入到間鋪頭,都幾多位,同埋我幾鐘意個黑色嘅menu,夠曬型!我同fd坐bar枱,雖然逼d,但喺可以望住個日本師傅整麵,勁開心~先前有試過豚王d拉麵,都算Ok,今次喺秀拉麵就想點撈麵嚟試下。用麵條蘸d湯來食,第一次食,好好好特別~~~ 味道都幾香濃,加埋配料,份量十足,我一個人都食唔曬,仲share埋比個fd,佢就話鐘意個拉麵多d我邊食邊四圍望,見到好多枱都點咗人氣餃子,所以又跟住點咗個。加咗明太子同埋芝士醬,好juicy 好好食wor,雖然個fd話出邊都有得買啦 唔知係我肚餓,定係d醬特別好味加咗分呢?餃子好味!好快食完,超滿足,雖然有d貴,但係喺中環,不過我同fd都知喺中環食嘢喺咁個啦 起碼試咗新嘢+醫埋個肚lo。如果鐘意試新嘢,不妨夜晚收工后嚟撞下運,轉下口味,都幾好gar

menu
日本師傅