2020-11-06 85 瀏覽
🔻 鮨釧沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號舖/////沙田開咗一間高級日式料理,食精緻嘅omakase😍小妹都急急腳去試新野,師傅曾經向日本松島先生學藝,啲食材都係因應時節從日本直運過嚟。omakase包10至12件壽司、湯、小食同甜品,掛住食唔記得影啲壽司🤧即管用僅餘嘅相紀錄吓。/🧃牡丹蝦蝦膏壽司其中一件我印象最深刻嘅壽司,牡丹蝦好鮮甜爽口,上面嘅蝦膏用火焯過,蝦膏味道更加濃郁惹味,鮮甜濃郁,缺一不可。另外整體嘅壽司都好高質。/🧃蘋果木煙燻赤身首先視覺效果已經一流,赤身嘅煙熏味好濃郁,清香嘅蘋果木味,同赤身魚好夾。/🧃清酒好似滴漏嘅裝置咁,打卡一流,清酒壼大大舊冰,保証清酒一定凍,想飲嘅時候先斟,非常貼心!/🧃香印巨峰提子🍇、樁之葉和菓子超級巨型嘅香印巨峰提子,有幾鮮甜相信都唔使多講,和菓子本身比較甜膩,配上清甜爽身嘅提子,就可以平衡返。/////味道:⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/

🔻 鮨釧
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號舖
/////
🧃牡丹蝦蝦膏壽司

🧃蘋果木煙燻赤身
🧃清酒

🧃香印巨峰提子🍇、樁之葉和菓子

/////
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️