2022-03-20 605 瀏覽
平時食開乜仔乜哥,但因為疫情關係暫時不設堂食,唔想外賣唯有發掘試下新嘢,成日都經過雲貴軒但都未幫襯過,原來喺新界區都有成9間分店咁多。佢嘅食物都算係平價,四五十元一個米線餐(四個餸)配飲品。而家仲做緊疾情推廣,叫任何套餐加唔駛$10就有一款小食。價錢方面真係抵。💎 四川酸麻紅薯粉小辣湯底,紅薯粉份量算多,湯底唔算濃。配菜有花生,炸菜,肉醬同芫荽。我揀咗四個餸。豬軟骨🉐️ 夠淋同入味,有三大件。魚肚🉐️ 厚身,有四大件,魚肚發得剛剛好,但不算入味。豬大腸🉐️ 大腸洗得乾淨,不多肥膏,炆得入味,份量算多,應該有十多件竹苼🉐️ 淋到有點爛爛哋嘅口感💎 涼拌雲耳我加錢order的,基本上雲耳做法不難,只要用陳醋浸過就食得,但呢個價錢呢個份量真心抵。人均消費💰 : $ 86總結✍ : 味道中規中矩,份量價錢優勝。

💎 四川酸麻紅薯粉
豬軟骨🉐️ 夠淋同入味,有三大件。
魚肚🉐️ 厚身,有四大件,魚肚發得剛剛好,但不算入味。
竹苼🉐️ 淋到有點爛爛哋嘅口感

💎 涼拌雲耳

人均消費💰 : $ 86
總結✍ : 味道中規中矩,份量價錢優勝。
2022-03-19