2017-05-01 256 瀏覽
前幾日,不斷喺openrice搵一啲舒服嘅café諗住同朋友去坐下傾計畫下畫。咁就比我揾到呢間OMG Kitchen,見到d食評都話佢地喺小店,好有heart,食物份量大份,價錢正路,同足料,所以就諗住要比個機會去幫襯下佢地。入到去,見到鋪頭唔大,我同朋友兩個人搵咗張角落頭位黎坐,見到張餐單,好亂唔喺好睇得明,所以我地都花左15分鐘研究個menu!我地嗌咗兩個餐share,嗌一個BBQ芝牛堡+蘑菇,同一個火灸芝土煙三文魚忌廉意大利燉飯。個burger侍應好好人幫我地切開咗2份。芝牛堡:包皮好脆,明顯有烘烤過,肉汁夠juicy,唔錯!燉飯:不過不失,唔夠濃味,食到最後好似食緊芝士撈飯,有點兒漏。朋友叫咗杯紫薯鮮奶飲,omg超伏,侍應拎比我地嘅時候見到杯野紫色得誇張都心知不妙了。好結、加上個味好淡冇咩紫薯味,飲了兩口已經唔想兩掂佢。環境其實中規中矩,真心建議佢地可以播返背景音樂。睇得出佢地自己落手落腳做埋樓面,但喺可能佢地太忙關系,搞到樓面長時期冇人執枱,而我地張枱同間黎座琴見到有蚊滋,不過我地都冇啲咩不滿嘅,畢竟食肆有呢啲都喺正常嘅。

BBQ芝牛堡

芝牛堡:包皮好脆,明顯有烘烤過,肉汁夠juicy,唔錯!
火灸芝土煙三文魚忌廉意大利燉飯

紫薯鮮奶