2023-06-10 177 瀏覽
✨之前見過好多人post魚糕串已經覺得好韓風,但因為熱潮,就一直未試。終於過左一排,又可以open rice book 位,就bk 左平日食晚餐。✨入到鋪頭,真係好有韓國風,鋪頭無咩人,好多空枱,但店員都係安排左係有人既一邊坐,吾知係咪其他枱都被人預先book左。✨鋪頭係用QR code 落單,但因為我同男朋友都肚餓,就order 左幾樣野食。❣️街頭魚糕串串(L)❣️卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯❣️薯仔煎餅❣️懷舊烤五花腩(生菜藍)🤍街頭魚糕串串(L)一見到就呆左,因為發現原來男朋友嗌錯咗size ,原來佢有兩個size,有(M)&(L)。我哋兩個人嗌錯咗(L),真係多到不得了,大約都有十串魚糕串,仲有其他魚糕。一上枱,魚糕連爐一齊上枱,店員話滾左就可以食,但吾知係咪一路煮既關係,其實魚糕已經變到好淋,同韓國食既真係好吾同,所以如果要食硬身啲既,可能拆左枝竹籤,滾一陣就食得!因為兩個人嗌錯size ,食吾囇仲打包左🤭🤍卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯同我想像嘅豬軟骨好吾同,全部都係軟骨…完全唔知食咗啲咩落肚,淨係食咗佢啲椰青同拳頭飯,而個拳頭飯都好普通,依樣食物可能適合啲鍾意咬野嘅朋友😖😖🤍薯仔煎餅薯仔煎

❣️街頭魚糕串串(L)
❣️卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
❣️薯仔煎餅
❣️懷舊烤五花腩(生菜藍)

🤍街頭魚糕串串(L)
街頭魚糕串串(L)

🤍卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯

🤍薯仔煎餅
薯仔煎餅反而係4樣入邊覺得唔錯嘅食物,可能因為好少餐廳有薯仔煎餅,有啲期待,佢裏面仲係一絲絲嘅薯仔,咬落去有啲脆既口感,但係個餅就係係淋既,所以都有啲層次既感覺。另外煎餅都有個醬汁,點咗個醬汁好似冇咁膩😋都值得一試。
薯仔煎餅

🤍懷舊烤五花腩(生菜藍)
一見到,五花腩既份量都幾多下!包生菜食真係一流,但係單獨食就有啲偏鹹,同油膩!同埋依種五花腩既豬皮,都有啲韌度,有啲似韓國嘅燒豬皮,所以如果嗌樣食物就要留意下,都幾有咬口的,但係就唔太適合我了🙈
懷舊烤五花腩(生菜藍)

總結呢,可能對餐廳太期待,反而有啲失望,但係餐廳的確好適合打卡。仲有覺得依間餐廳唔好嘅地方,就係播歌好大聲,如果想同朋友傾吓偈食飯,可能就要留意番🤧
2023-05-17
街頭魚糕串串(L)
薯仔煎餅