招聘中
薪金面議
13天前
餐廳: 譚仔三哥米線 (良景廣場)
資訊:

2021-05-05 645 瀏覽
04.05.2021今日試譚仔三哥新口味外賣,之前出鴨血無食過,今次期間限定出「姬松茸/螺片/雞米線」,話係滋補之選!起初打開碗蓋,好空虛呀,眼見得一件雞、一件螺片,兩三條菇仔浮沉喺濃湯中,心諗死喇,咁少,肯定食完唔夠飽...點知當落咗米線後開始食,原來件雞雖然得一件、但咬開分拆可成三、四小件,而且我估係用胡椒醃製過,幾好味呀!👍另外件螺片大大片,有咬口;姬松茸得三條,其實最初唔知係乜,同事話係菇之類。維基話屬於營養保健食品中,並聲稱有活化免疫系統、預防惡性腫瘤的功效⋯⋯但未經證實🤣。但無論成效如何,爽爽地幾好食,如果可以多啲就更好。(唔知係咪好貴,所以得咁少)想講個湯底有菌味、濃濃地,我覺得幾啱自己口味,其他同事都話好味,但預咗加咗味精,可能會口乾。我覺得$59呢個價錢算可以,但屬於女士細食之選,如果正常食量肯定唔夠飽,建議要至少加多一、兩款餸。另外,同事食嘅鴨血、豆卜米線,都係期間限定之選,佢話豆卜吸咗湯底,好好味,本身至少五小辣(除非專登叫清湯),唔食得辣嘅我唔啱食。整體來講,呢次期間限定之選算不錯,如果有興趣,可以試吓。
04.05.2021

姬松茸/螺片/雞米線

鴨血、豆卜米線

整體來講,呢次期間限定之選算不錯,如果有興趣,可以試吓。

2021-05-04
外賣自取