2020-10-25
上星期同老公慶祝生日, 佢好想去食自助山, 咁佢生日就佢話事。 疫情下少左人去自助山, 可能價錢都唔平, 2個人我地要1500幾。 而且上網訂位我註明係慶祝生日為左想坐window seat。 餐廳回我可以加100蚊送個蛋糕雖然我都唔預有蛋糕,但睇到個message感覺比較小氣d。服務係唔錯, 不停有人收碟, 而且因為疫情, 基本上所有食物都係由店員拎再放係我地碟上面。刺生: 普通, 冇咩特別好食, 但3文魚特別瘦。凍海鮮:有麵包蟹, 蝦,龍蝦等。龍蝦冇膏, 海鮮唔算多選擇。冬蔭公蝦湯:有個好大既蝦箱, 反而個湯有驚喜。熟食:西班牙海鮮飯, d飯太濕, 普通。牛扒都唔錯。焗龍蝦都ok。甜品:有炒雪糕但單一berry味。其他甜品亦冇話好出奇。最得意係有棉花糖, 小朋友最鍾意。食完真係有d 暈, 對我黎講就試完就可以啦。
刺生: 普通, 冇咩特別好食, 但3文魚特別瘦。
冬蔭公蝦湯:有個好大既蝦箱, 反而個湯有驚喜。
食完真係有d 暈, 對我黎講就試完就可以啦。