2020-10-24 477 瀏覽
我和朋友今日到長洲,選擇了此店作為第一餐,他們的食物全是用炸的形式作烹調和主打食原本食物鮮味,本人喜歡食炸的食物,所以完全迎合我,我們就點了墨魚厚切、 赤米蝦、去骨鱭魚及冰鎭鮑魚,但我和朋友都唔覺這四款食物有任何鮮味可言,赤米蝦還可以,鮑魚和墨魚完全冇味,鱭魚只有腥味,唔怪之得要在食物面灑上檸檬皮,於是我就問櫃檯有沒有辣粉,櫃檯負責人就給了我七味粉,過了一會老板過來質問我們為什麼要落辣粉,說食物每天新鮮返貨有鮮味,我和朋友當堂眼都凸埋,我哋做錯乜嘢要俾你用咁無禮貌嘅語氣質問我們,喂!老細,你提供得辣粉俾我,我點樣食係我的權利,況且你哋每款食物都有跟沙律醬,我只是在沙律醬上落七味粉,再講如果你對你的食物有信心係有鮮味就唔洗用檸檬皮和沙律醬啦,係咪呀老細🤬🤬🤬
赤米蝦、
去骨鱭魚