2022-08-31 2980 瀏覽
因慶祝姐姐生日,朋友推介了大紅袍火鍋,慣例經openrice訂位,寫明慶祝生日🎂都俾一張路口位,好在6:30我早到便問問可否要卡位,最終女侍應轉了給我😁跟住等齊人點餐,因第一次光顧所以點餐時都問問有咩好介紹,例牌勁推海鮮,我們點了象拔蚌刺身,鴛鴦底火鍋(四川麻辣湯鍋和胡椒豬肚雞鍋)點著點著叫了頗多食物,她見我們張枱細,便建議轉入另一邊大圓枱,我們也十分感謝安排,可惜…….我想那邊位置是不開放的,廚房門口位,因為完全冇人坐,加上人手極度不足下,我們全晚是靠經過起餐的人幫我們食材是新鮮的,份量不多,因種類太多不能盡錄,可看看單據上寫的,胡椒豬肚雞鍋好鮮甜但四川麻辣湯鍋就失色了完全唔辣!原來只是這分店沒有甜品,我們唯有自己出去買個迷你蛋糕🎂慶祝,整體來說:全無服務最後埋單時見到汽酒價錢$388,便查詢🔍她解釋說因我們點的$288冇貨,所以轉了這支我反問點解落單時唔講?繼而反映埋湯底完全唔辣,問佢加辣又唔係俾花椒油,係俾辣椒油加落個鍋度🤦‍♀️她說:我們有分辣度的、你應在落單時講明,天呀😱⋯⋯我們第一次光顧,怎知那麼多規矩呀…….咁你又唔問我哋?講咗好多次係第一次光顧!最後,她知自己理虧,我問有

但四川麻辣湯鍋就失色了

最後,她知自己理虧,我問有冇優惠,她免了我們2權汽水🥤多謝晒囉
差不多$3000餐飯,真心冇可能再回頭,食得麻辣火鍋梗係想要辣,成日話就香港人口味
香港人都好多人鍾意食辣架,否則唔會嚟啦⋯⋯一肚氣!
象拔蚌
2022-08-30