2019-05-01
好食嘅甜品絕對可以改變到心情🤩 早兩日有啲煩野發生左,結果就有個friend 帶左我黎食甜品我地大概夜晚10點半左右去到,待應都問左我地係會叫晚餐定淨係甜品,因為只係叫甜品嘅就要每人一份,唔可以叫一份分黎食架👯♀️首先叫左一份抹茶麻糬窩夫🍵新鮮整好,熱辣辣咁上枱🤤 個一粒粒綠色嘅磚仔係抹茶Brownie,仲有吉士同抹茶cream ,放係旁邊嘅就係紅豆蓉同楓葉糖漿🍁,當然仲有係正中嘅抹茶雪糕🍦啦!見到紅豆蓉分開放嘅時候,其實好開心🙈因為唔鐘意食紅豆嘅我終於可以唔洗慢慢將個窩夫同紅豆蓉隔開,可以快快手大啖大啖嘅享受啦🤩🤩🤩因為有麻糬嘅關係,窩夫嘅口感好煙韌😍,而且都好有抹茶味!不過想食到最濃郁嘅抹茶味就要夾埋粒Brownie 磚仔加抹茶cream 啦😋至於個雪糕🍦就好creamy,抹茶味嘅濃度就正常。另外叫嘅就係我嘅至愛紫薯撻🍠加埋抹茶吉士撻🍵啦佢地兩個撻係成set 咁點嘅,所以都係計叫左一份甜品🍠個紫薯撻夠晒份量,啖啖都好足紫薯味,如果可以加番啲粒粒嘅咬口質感就值晒100分!🍠🍵抹茶撻同麻糬窩夫嘅味同配料都好相似,不過中間仲有少許流心,所以都好好食🍵我地兩個食到攬住個肚番去🐖仲有見每枱都
抹茶麻糬窩夫
首先叫左一份抹茶麻糬窩夫🍵
新鮮整好,熱辣辣咁上枱🤤
至於個雪糕🍦就好creamy,抹茶味嘅濃度就正常。
紫薯撻 + 抹茶吉士撻
另外叫嘅就係我嘅至愛紫薯撻🍠加埋抹茶吉士撻🍵啦
佢地兩個撻係成set 咁點嘅,所以都係計叫左一份甜品
我地兩個食到攬住個肚番去🐖仲有見每枱都會點個西班牙海鮮燉飯🥘,已經計劃緊幾時可以再約成班朋友黎試晚飯啦