2016-01-09
幾個月前嚟食過已經覺得唔錯,所以再約朋友去食晚飯,順便交換聖誕禮物點知一上到去同上次環境唔同咗,原來裝修咗仲加咗兩張美式桌球枱。一坐底個server就過黎介紹自己同講下daily special,咁我地咪問下佢D波枱係咪可以玩,原來係可以玩㗎,不過要十點半後我地叫咗幾樣野食有薯條7重奏,蘑菇芝士漢堡,龍蝦扁意粉,檸檬露絲瑪莉烤雞,炸一口麵包布甸。個server就推介水牛城雞翼,佢話呢到個雞翼同出面唔同,佢話廚師會事前醃定雞翼,再炸,然後再煎一煎D雞翼同時放入水牛城醬,另跟homemade blue cheese.見個server咁有心介紹咁我哋就叫咗一碟。D雞翼真係好入味,外層好脆,辣味剛剛好,最重要一點要點個blue cheese sauce. 芝士味不是太濃,剛好match D buffalo sauce.薯條7重奏-七款炸薯條大約有黑松露芝士薯條, 龍蝦薯條, 蘑菇三重芝士薯條, 香辣牛肉醬薯條,, 燒肉汁薯條, 秘製醬汁薯條, 德州旋風薯條。應該無記錯一次可以試到7種不同味道嘅薯條,正呀,龍蝦薯條真係見到一粒粒龍蝦,加上芝士淋上面,每條薯條均有芝士同龍蝦肉,$288底食。烤檸檬
烤檸檬迷迭香雞,從來未食過咁嫩嘅雞,不過D骨有少少紅色,怕死嘅我地當然要叫佢地再煮熟D啦!點知原來廚師係用底溫煮法,所以隻雞只會有八成熟先會咁嫩,佢地亦都解釋如果熟曬就唔嫩啦!今次真係燶
蘑茹芝士漢堡-炒蘑菇放在漢堡同芝士中間,芝士還溶得剛剛好,令每一片蘑菇都有芝士味,因為芝士包上蘑菇,所以蘑菇沒有成枱都係,真細心
龍蝦扁意粉-粒粒龍蝦肉配上香辣蕃茄汁扁意粉,D龍蝦好有鮮味,意粉有少少辣,蕃茄味又不太重,有少少herbs味。
炸一口麵包布甸-一碟有4粒,我哋4個人,剛剛好,外脆內軟,如果唔係咁飽真係想再叫多碟