2021-06-30
又係喺我最愛嘅荃灣搵食今次同媽咪high tea!因為發現Pokka cafe星期一至五出咗tea set媽咪同我都鍾意食細細件啱晒頭盤松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律驚喜地好食!松葉蟹肉好鮮甜再配埋黑魚子,感覺高貴好rich嘅牛油果蓉配番酸味味嘅蕃茄粒沙律出奇地夾中間係鹹點:黑毛豬火腿配蜜瓜、鵝肝醬多士、日式芝麻雞翼、迷你雞肉漢堡牛角包Parma Ham充滿鹹香、鵝肝醬多士鵝肝醬幾多、日式芝麻雞翼好脆口!迷你雞肉漢堡牛角包用上牛角包真係好少有兼好有誠意,係幾厚嘅雞肉漢堡扒上增添酥脆最底係甜品啦:鮮果吉士撻、日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、日式焦糖拖肥芝士卷同甜蜜馬卡龍一口鮮果吉士撻又有鮮甜水果又有吉士曲奇撻,女仔最愛日式紅豆綠茶慕絲同士多啤梨慕斯牛奶布甸都係一杯甜品,有齊色香味而且好日本日式焦糖拖肥芝士卷令我好深刻軟綿幼滑嘅芝士卷好好食!個名誤以為好甜但原來唔係!反而係淡淡嘅芝士味,相對大件食完都唔滯飲埋兩杯金時姜檸檬柚子蜜消一消滯大滿足!
今次同媽咪high tea!
因為發現Pokka cafe星期一至五出咗tea set
媽咪同我都鍾意食細細件啱晒
頭盤松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律驚喜地好食!
松葉蟹肉好鮮甜再配埋黑魚子,感覺高貴
好rich嘅牛油果蓉配番酸味味嘅蕃茄粒沙律出奇地夾
一口鮮果吉士撻又有鮮甜水果又有吉士曲奇撻,女仔最愛
日式焦糖拖肥芝士卷令我好深刻
軟綿幼滑嘅芝士卷好好食!個名誤以為好甜但原來唔係!
反而係淡淡嘅芝士味,相對大件食完都唔滯
飲埋兩杯金時姜檸檬柚子蜜消一消滯
大滿足!