2023-12-04
一直都鍾意入南丫島hea 吓,30分鐘船飛話咁快就到,次次都會去栗堂食碗麵先走😚尋日老公心思思又想食陳皮魚蛋,見天氣咁好又入去行吓,可能早排天氣熱、好耐無嚟原來出咗新menu, 唔只有車仔麵,仲有飯,重點係有老公喜歡嘅豬手! 佢即刻點咗個話梅豬手撈粗同咖喱小食三寶(陳皮魚蛋、豬皮同蘿蔔)我就保持一貫清淡作風,點咗陳皮魚蛋、蘿蔔同焗豆卜,當然仲有我最愛嘅黑糖豆乳沙冰啦!😋😋個豬手麵一上枱,老公未俾機會我影相已經即刻開動,賣相都幾吸引,連我唔係豬手愛好者都食返件,豬手好腍、話梅汁好濃郁又唔會太酸,唔錯!👍我碗麵就保持一向水準,焗豆卜香脆又唔會肥膩,至於沙冰…. 黑糖同豆乳超濃,唔會飲到尾只係得返d無味嘅冰值得一試😚不過、可能小店經營,人手有限,而且、炸物焗物都係即叫即做,想試嘅朋友就預多啲時間啦!😚