2024-08-29 104 瀏覽
喺元朗食泰國菜,我成日同朋友講,認住綠色底,黃色字嘅招牌😎😎呢間「泰發泰國餐廳」夠晒穩陣,每次夜晚嚟到,都座無虛席,好熱鬧食物同飲品選擇都多,夠大眾化無骨鳳爪辣得過癮😁😁配合埋芹菜,車厘茄,又辣又清新檸檬燒牛肉每次嚟都一定要點👍🏼👍🏼山咁高既牛肉,抵啦,啱晒食肉獸!淡淡酸辣嘅味道,真係好有泰國嘅感覺,好啱夏天👍🏼👍🏼食埋下面嘅芥蘭,口感豐富,又健康重頭戲!就係冬陰功明爐魚真係有火熱住🤓🤓一大條盲曹放喺酸酸甜甜嘅冬陰功湯入面,可以食到滑脫脫嘅魚肉,又可以飲埋啲湯,仲有好多菇,整個白飯,不得了👍🏼👍🏼蒜蓉炒通菜,超出色夠晒鑊氣,而且每一啖嘅蒜蓉味都非常非常濃,必食!飲品方面,沙冰同埋梳打等等佢哋都有。我自己就比較鍾意青檸梳打,夠晒爽🤓🤓喺呢度食泰國菜,就係開心,就係享受

食物同飲品選擇都多,夠大眾化

無骨鳳爪
辣得過癮😁😁配合埋芹菜,車厘茄,又辣又清新

檸檬燒牛肉

重頭戲!就係冬陰功明爐魚

蒜蓉炒通菜,超出色
夠晒鑊氣,而且每一啖嘅蒜蓉味都非常非常濃,必食!

喺呢度食泰國菜,就係開心,就係享受