2022-06-08 427 瀏覽
早喺幾年前某個夜晚已經有幫襯過呢間Bar,印象中只係記得佢嘅Classic 裝修,之後冇返開呢邊工就已經冇再嚟過。呢日做嘢又經過呢到,先知原來佢有做Lunch 喎,包個Main、蒜蓉包、湯、飲品。好有驚喜!你估唔到一間Bar 整個蘑菇忌廉湯咁認真,飲得出blend 到滑嘅蘑菇香味,淨係碗湯都足以令我想encore 幾次。蒜蓉包脆香,油份啱啱好,點落d 湯到真係...好食到唔識形容 簡簡單單咁煎已經夠好味,魚肉係有咬口嘅質感唔會一切即散,薯菜竟然唔係薯條,係一舊舊香草炒薯角,外脆內軟,唔會度度都有得食嘅味道。埋單冇加一,以為自己食緊茶記,望住佢疫情下都keep 住浸懷舊味,而且仲生存到確係難能可貴,有機會去開灣仔一定要再幫襯先得!

蘑菇忌廉湯
蒜蓉包