2022-07-29
介紹返💁🏻♀️。。🇭🇰 豆乳粢飯 在沙田 🇭🇰。SOYmart by 豆乳狂人。河畔花園地下28號舖。奶蓋豆乳茶 Cheese Topped Soy Milk Tea豆乳布丁。珍珠。烏龍茶。豆乳。奶蓋。黃豆粉。白玉。HKD42黑芝麻奶蓋 Black & White Sesame Topped Soy Milk豆乳布丁。珍珠。豆乳。芝麻奶蓋。HKD42焙茶珍珠小丸子Hojicha Soy Milk with Tapioca Balls & Mini Rice Ball。HKD42狂人粢飯 Sticky Rice Roll。HKD32牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯Sticky Rice Roll with Avocado, Fried Shrimp & Cucumber 。HKD52🤫 hehe..上回提要..上個星期日入咗轉沙田..晏晝諗食嗰陣..除咗朋友仔話去石門搵好嘢食..之外..我第一時間諗到嘅係..我要去飲焙茶珍珠小丸子..lol..咁所以去石門之前..我哋係兜咗轉去河畔花園嘅..(痴線..沙田有冇咁多好嘢食呀真係..公平咩..?)🤫 無錯..我係相當專一嘅人..所以到咗沙田哩間細細間
🇭🇰 豆乳粢飯 在沙田 🇭🇰
。SOYmart by 豆乳狂人
。河畔花園地下28號舖
。
豆乳布丁。珍珠。烏龍茶。豆乳。奶蓋。黃豆粉。白玉
黑芝麻奶蓋
豆乳布丁。珍珠。豆乳。芝麻奶蓋
焙茶珍珠小丸子
狂人粢飯 Sticky Rice Roll
。HKD32
牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
。HKD52
🤫 無錯..我係相當專一嘅人..所以到咗沙田哩間細細間嘅豆乳狂人之後..諗都冇諗就Order咗焙茶珍珠小丸子..真心..焙茶珍珠小丸子已經成為咗我嘅All Time FAV..焙茶豆乳嘅焙茶味超級香濃..杰身得嚟Keep到嗰種幼滑..加上膠質汽水罐盛載真係方便拎返屋企唔怕半路中途已經冇咗一半..入邊嘅小丸子同埋珍珠煙煙韌韌..好咬口..簡直係美味Max
🤫 而朋友仔們一個就叫最Basic嘅奶蓋豆乳茶..另一個就叫黑芝麻奶蓋..老老實實奶蓋豆乳茶真係有啲癲..簡直係一個大盛..乜鬼都有..香滑嘅奶蓋唔再講..有滑嘟嘟嘅豆布丁同煙靭嘅珍珠..仲有另上嘅一大串白玉..
🤫 雖然黑芝麻奶蓋無白玉..但係個芝麻蓋超香濃勁幼滑..對得住佢賣嘅價錢
🤫 最後就係粢飯們啦..今次可以靚靚咁切開俾大家睇吓有幾足料..朋友仔揀咗傳統嘅狂人粢飯..睇相都知餡料十足..男人都覺得夠晒飽肚..我今次醒目啦..同另一個朋友仔Share 牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯..深愛嘅牛油果粗粗一條..仲有脆口嘅天婦羅蝦同埋好多嘅甜玉子加少少肉鬆同大大嚿油炸鬼..相當豐富..事實證明好嘢係值得Encore架
。。
翻兜指數:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️(5個🙆🏻♀️為翻兜爆燈)
💮已翻兜次數:2次💮
。。