2022-07-29
介紹返💁🏻♀️。。🇹🇭 泰國菜 在鰂魚涌 🇹🇭。泰歡迎 Thai Niyom。益昌大廈地下A22號舖。午市優惠泰式乾炒雞河。HKD57黃咖喱雞飯 。HKD57香葉辣肉碎炒飯。HKD57配飲品汽水。檸檬茶。咖啡。龍眼茶。泰式奶茶。凍飲 +HKD3🤫 怪獸大廈大家可能聽得多..但係佢真身係邊大家又知唔知呢?其實位於太古同鰂魚涌中間嘅哩棟怪獸大廈除咗係民居..仲係好有特色嘅打咭點之外..其實仲有好嘢食架..講咁多都係想介紹你..我返公司開工嘅時間都好鍾意幫襯嘅一間非常親民貼地嘅泰國菜..舖名叫做泰歡迎🤫 我每次嚟到諗完一打輪..都係專一地..叫返泰式乾炒雞河..其實乾炒河可以配雞牛豬事但一樣嘅..不過個人認為配雞最Match..(那來的自信?)..講返認真先..哩度嘅炒河夠乾身唔油膩勁有獲氣..仲要係正宗大大塊嗰種泰式河粉..而且蔬菜同雞夠曬多..椰菜西蘭花菜芯紅蘿蔔樣樣有啲..回吃度真係非常高架🤫 而同事仔A今次就揀咗第一次叫嘅黃咖喱雞飯..個餸同樣可以揀豬牛雞..仲有魚都得..黃咖喱唔算辣仲有少少甜..而個汁唔係杰身嗰種好好撈飯..都係俾咗好多蕃茄同洋蔥🤫 同事B就次次都係幫襯香葉辣肉碎
🇹🇭 泰國菜 在鰂魚涌 🇹🇭
。泰歡迎 Thai Niyom
。益昌大廈地下A22號舖
午市優惠
泰式乾炒雞河
黃咖喱雞飯
香葉辣肉碎炒飯
配飲品
汽水。檸檬茶。咖啡。龍眼茶。泰式奶茶
。凍飲 +HKD3
🤫 同事B就次次都係幫襯香葉辣肉碎炒飯架啦..佢話哩度最好食就係肉碎炒飯喎..夠獲氣即叫即炒之餘辣度夠..肉碎又勁多..炒飯份量多仲粒粒都係金鑲銀
🤫 另外Lunch time跟餐嘢飲..普通嘅汽水檬茶唔好講..泰式奶茶同龍眼茶都無話要特別加錢..係咪抵先
🤫哩間泰菜Weekday Lunch基本上日日都要等位..老實性價比高..不過當然唔會係靚靚餐廳啦..最緊要乾淨企理..而且係真泰國人主理..今次真係好物不私藏
。。
翻兜指數:🙆🏻♀️🙆🏻♀️ (5個🙆🏻♀️為翻兜爆燈)
💮已翻兜次數:N次💮
。。