介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 海鮮丼 在 九龍灣 🇯🇵。爆丼屋 Big Bang Don。Megabox1樓21-22號舖。超亍力盛 ! 三段重大極上丼Mixed Sashimi Big Don。HKD398制霸!鵝肝海鮮盛丼Premium Foie Gras and Mixed Sashimi Big Don。HKD278加配 炙燒鵝肝Additional Seared Foie Gras。HKD48單點赤海老 Northern Shrimp 。HKD58 @ 2 pcsPremium Malt’s Suntory 三得利生啤 。HKD48 (Buy ONE Get ONE Free)🤫 開心仔又有另一餐生日飯食..朋友喺MegaBox嗰頭Book咗位喎..去到先知原來係食爆丼屋呀🤫 爆丼屋..其實幾年前旺角間鋪開咗冇耐嘅時候食過一次..啲魚生飯真係幾Amazing..之後一路都會有啲念念不忘..但係又冇乜機會再去食..今次好啦..朋友仔竟然揀呢度同我慶祝生日..仲唔係開心仔🤫 某程度上入到嚟爆丼屋好難唔患上選擇困難症..個個丼都好似好好味.. 個個丼都好似好澎湃..我又想食鵝肝又想食帶拖
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 海鮮丼 在 九龍灣 🇯🇵
。爆丼屋 Big Bang Don
。Megabox1樓21-22號舖

單點
赤海老 Northern Shrimp
。HKD58 @ 2 pcs

Premium Malt’s Suntory 三得利生啤
。HKD48 (Buy ONE Get ONE Free)

🤫 某程度上入到嚟爆丼屋好難唔患上選擇困難症..個個丼都好似好好味.. 個個丼都好似好澎湃..我又想食鵝肝又想食帶拖羅..朋友仔話小朋友先做選擇..Why Not Both🤭
🤫 既然係咁..我嘅最終決定係..三段重大極上丼另加一件鵝肝..真係不得了..海膽雖然唔係最鮮甜但係味道濃郁..拖羅有成七八塊..仲要係大大塊..入口即溶異常肥美..旁邊仲要圍住食得出鮮甜味嘅一絲絲蟹肉..唔好飯嘅我都忍唔住食咗大半碗飯..至於鵝肝都幾大塊..煎得夠香而且油脂滿滿..又係撈飯一流
🤫 朋友仔自己呢..佢就揀咗鵝肝海鮮盛丼..一個截然不同嘅丼飯..有好多塊嘅火炙帆立貝..少量海膽..一大塊嘅鵝肝..仲有三文魚籽..我咁為食..梗係要偷食佢兩塊帆立貝啦..雖然唔算係厚切但係爽口甜美..朋友仔話成碗飯全部餸佢都非常之滿意..仲有仲有..每個丼飯都跟返一碗麵豉湯..咁先至功德圓滿
🤫 咁為食嘅我哋又點可能食咁少嘢呢..一人仲加咗兩隻赤海老刺身先至為之滿足..Btw..非常Recommend佢哋嘅赤海老刺身..HKD58有兩大隻..成隻手掌咁長..而且粗身過我隻手指公啊..非常鮮甜..抵食推介
🤫 遇啱佢哋Weekday仲有啤酒買一送一..唔飲真係對唔住自己..咁樣啤一啤真係爽皮..今次唔FatFat就有鬼啦..睇嚟生日之後可能會重十磅..點算好
🤫 老實講..平日嘅MegaBox真係唔會太多人..所以我係極之贊成大家好似我哋咁平日過嚟呢邊食爆丼屋..唔使排隊乜滯..再加上本身佢哋嘅座位相當之闊落舒適..邊食飯邊吹水就最啱啦
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。