2010-06-15
今日下午, 同同事去呢一間川燒度食, 其實之前去過一次了, 但佢既串燒會等好耐, 由於午飯時間有限, 咁佢地既店員提議我地下次黎既時候, 預早打電話去叫定先, 咁佢地會燒定食物~~ 咁我地食飯既時間係中午12點, 我地11:45分已經打電話過去叫, 落左單。好喇, 去到, 店員 (我相信佢係老闆娘) 同我地講, 佢地有位廚師今日放左病假, 燒野都依然會等耐dd, 我地已經覺得好奇怪, 點解我地打黎落order時, 佢地唔講...都算了, 我地見到佢出面用黎燒野既爐根本都未開, 再過左5分幾鐘, 先見到有店員將d串燒 (未熟的) 既野拎入去廚房, 我地估佢果陣先燒....好喇..足足等左半個鐘都未燒完, 都算了..其實有兩位同事叫既 燒靖魚, 佢係半個鐘之後, 先至同我地講, 今日冇靖魚..不如轉第二種...!!!!!好唔明點解冇魚, 點解唔係我地落單既時候講, 而係於我地到達呢間店等左半個鐘先講呢????? 最後, 轉左食拉麵...都等左好耐先到, 最後唔夠時間食, 要將成個麵倒落個胃度...最大問題係, d串燒整完出黎之後, 係完完全全唔係燒既, 感覺好似煎出黎咁我覺得, 一家食店,
我覺得, 一家食店, 食物固然係重要, 但誠信同態度都係一個令客人想再黎既因素。呢間食店, 食物唔算特別出色,誠信係零,佢地完全冇諗住解釋下點解等左半個鐘先發覺冇魚, 只係叫我地轉第二樣, 完全唔覺得佢地有誠意, 仲叫我地下次試下夜晚黎食, 講真呢, 一間咁既食店, 唔好話夜晚, 佢唔駛錢我都唔會再去, 句句大話, 無誠意, 無悔意!
大家都唔好去!!!