2008-03-29 13 瀏覽
今日同工友0係北角收工,上openrice搵食發現呢度好評有如潮水,一於試下﹗由於今日推石仔,個肚餓到不得了,所以點左個二人餐,二人餐包兩個拉麵再加三個小食,要用0的酒麻醉下疲累所以加左支清酒﹗清酒個名叫咩唔記得﹗只記得入口少少辛,慢慢會feel到甘甜,暖暖的好好飲﹗先來個雞泡魚乾,單叫成60蚊,入口好軟,無咩魚味,唔太識欣賞﹗串燒拼盤即叫即燒,好味道,最緊要大家留意佢有瓶細細的綠色蒜芥醬,超惹味,我食左半瓶,咩都蘸下﹗拉麵是最普通的,麵包彈牙有口感,湯底很濃豬骨味,很有正宗日本感覺﹗呢度咩都係即叫即做,要等些時間才有得食,不過咁有誠意唔好介意﹗個日本師傅成日大叫,雖然文化低唔知佢叫咩﹗不過幾過癮﹗