2012-02-02 23 瀏覽
之前次次想食都Full Booked,今日特然諗起佢,居然Book到位。一入去已經覺得擺設好有Style,牆上仲有啲舊車票,細心留意佢地啲椅都唔係張張一樣,最值得讚係連個洗手間都設計埋,又乾淨。佢地仲好細心,Set dinner有 4 或者 5 courses 揀,分別係從沙律,餐湯或甜品中要哂定揀其中兩個我地兩位女士都驚食唔哂,所以我地無要沙律,叫左4 courses。點菜後就送上餐包,香噴噴,係黑芝麻包,應該係自家製,好鬆軟。餐湯朋友既係意式雜菜湯,好清,唔似其他食店得番茄膏味,好多料。但我既周打蜆湯仲正,好鮮甜唔會得陣奶味,而且我未見過咁多料我地兩個主菜係安格斯牛扒配青胡椒汁同雜菜意大利飯我初時仲以為個青胡椒汁會辣,點知原來唔辣但好香,而且塊牛扒既生熟度啱啱好,仲好有肉味。個意大利飯都好正,唔會太淋,雖然清淡,但係都好好味。另外最值得讚既係佢地既是日甜品,通常我對這些跟餐既甜品無乜期望,點知佢地有成三款揀,無記錯係奶凍、朱古力雪糕配朱古力brownies 同呍呢嗱雪糕配Bailey and Espresso。我就揀左呍呢嗱雪糕配Bailey and Espresso食法係將杯暖暖
一入去已經覺得擺設好有Style,牆上仲有啲舊車票,

黑芝麻包
餐湯
朋友既係意式雜菜湯,好清,唔似其他食店得番茄膏味,好多料。
意式雜菜湯
但我既周打蜆湯仲正,好鮮甜唔會得陣奶味,而且我未見過咁多料
周打蜆湯
我地兩個主菜係安格斯牛扒配青胡椒汁雜菜意大利飯
安格斯牛扒配青胡椒汁
個意大利飯都好正,唔會太淋,雖然清淡,但係都好好味。
雜菜意大利飯
我就揀左呍呢嗱雪糕配Bailey and Espresso
呍呢嗱雪糕配Bailey and Espresso
食法係將杯暖暖既Espresso倒落杯雪糕和Bailey,冷熱的感覺好得意,不過如果唔受得Espresso既甘苦就唔好揀呢款喇!
朋友就揀加$15要雪糕加窩夫,初時我覺得好普通,但佢地既窩夫好脆卜卜,上枱時仲熱辣辣,配埋雪糕真係一流
雪糕加窩夫
到最後餐飲都好認真,可以揀不同的咖啡,Cuppancino、Mocha etc,我地就要Latte。上枱仲要見到有拉花,又香又滑,正!
總括嚟講佢地啲食物質素真係高,以接近二百元的價錢真係超值,但份量就真係少左啲,我地女仔都覺得唔係好夠,我諗下次可以要5 courses
2012-02-02
黑芝麻包