2018-04-25 13027 瀏覽
上一次跟老公食過灣仔店念念不忘,今晚心血來潮又想再食,就一於近近地去旺角分店試下先。位置非常方便向旺角地鐵站附近,環境舒服乾淨,仲有好多2人卡位,好適合2小口子。先order咗個小辣雞煲先,其他之後再選擇。店家門口附近仲放置咗飲品櫃,調味專區供食客自由調配,飲品任飲。 先上麻辣雞煲,再付上油炸鬼。 店員先幫我地炒一炒,大約6分鐘左右就落埋油炸鬼兜勻,蓋一陣就食得,雞煲是乾身的,有別於其他雞煲做法,雞皮炒到焦香脆口的,雞肉鮮嫩多汁好惹味。食完雞煲之後會換上清湯湯底打邊爐生猛海鮮拼盤 每日都會提供大約6-8款當日精選海鮮,貴妃蚌超巨型,而且肉質鮮美又軟嫩。 鲍魚雖然細細隻但爽口彈牙,非常新鮮。大蝦肉質鮮味有彈性。生蠔完全無縮水,好juicy呀! 蟶子皇鮮甜彈牙。另外2款魚類有龍躉片,入口魚肉鮮嫩滑溜。 脆肉鯇肉質鮮美又夠爽脆,而且魚味濃郁。本地手切牛頸脊牛肉鮮嫩軟淋,肉味濃,超正!小籠湯包新出産品,竟然用小籠包打邊爐,口感特別,味道鮮甜,一試難忘!脆骨腩- 魚肉爽脆龍躉片- 肉質鮮美,任食配料首選😆😆炸魚片- 香脆可口,惹味十足。蔬菜籃所有蔬菜向出面自助選取,蔬菜新鮮而且仲清洗得非常乾淨,

先order咗個小辣雞煲先,其他之後再選擇。

食完雞煲之後會換上清湯湯底打邊爐

本地手切牛頸脊
牛肉鮮嫩軟淋,肉味濃,超正!

小籠湯包

脆骨腩- 魚肉爽脆
龍躉片- 肉質鮮美,任食配料首選😆😆
炸魚片- 香脆可口,惹味十足。

蔬菜籃
所有蔬菜向出面自助選取,蔬菜新鮮而且仲清洗得非常乾淨,抵贊

最驚喜係由於天氣開始熱甜品轉咗做雪糕😆😆
我最愛就係Dreyer's 雪糕😋😋呢!

2018-04-22
  • 雞煲