2018-08-06 166 瀏覽
香港人一年四季都無分季節咁打邊奴,其實我同我D friends已經打到成精,要搵D 夠特色的先至能夠吸引到我再去。今次去到表叔, 最特別之處係佢竟然有埋刺身食!! (十萬個like!), 距離地鐵站又唔算遠, 而且餐廳又坐得舒服, 店員又好服務, 朋友果然好介紹錯。先講講盤刺身,三文魚刺身顏色鮮艷,有入口即溶既口感, 質感嫩滑之餘肉質鮮美 ,而且厚切能夠讓人充份感受三文魚的最佳味道大赤貝肉質肥美,一看便知是新鮮貨色,赤貝刺身外表情橙紅色色澤亮麗十分吸引, 帶有獨特的濃厚海洋氣息, 口感外層爽脆, 內裏貝肉有著軟和嫩, 十分獨特的口感。清潤鮮海底椰湯底打邊爐最緊要係湯底, 今次揀了清潤鮮海底椰湯底, 這裡的湯底材料十分足料, 有大量的椰子外也有鮮海底椰, 甚具潤肺生津、利水的功效, 是打邊奴做湯底的好選擇。新鮮手切肥牛打邊爐絕不能沒有肥牛, 識食一定揀新鮮手切的, 表叔這裡的肥牛軟滑無渣重牛味當然不在話下, 油花比例平均,色澤紅潤,片片夠大又夠工整, 咬落仲不會滿口韌筋肉渣tim。新鮮鵝腸基本上好新鮮,帶少少肥脂, 夠晒爽口!一流!蝦丸拼墨丸既軟又彈, 鮮爽彈牙, 吃得出是手打的質感,
香港人一年四季都無分季節咁打邊奴,

先講講盤刺身,

而且厚切能夠讓人充份感受三文魚的最佳味道
刺身

帶有獨特的濃厚海洋氣息, 口感外層爽脆,
刺身

內裏貝肉有著軟和嫩, 十分獨特的口感。

清潤鮮海底椰湯底

打邊爐最緊要係湯底, 今次揀了清潤鮮海底椰湯底,
清潤鮮海底椰湯底

這裡的湯底材料十分足料, 有大量的椰子外也有鮮海底椰,
清潤鮮海底椰湯底

甚具潤肺生津、利水的功效, 是打邊奴做湯底的好選擇。

新鮮手切肥牛

打邊爐絕不能沒有肥牛, 識食一定揀新鮮手切的,
新鮮手切肥牛

表叔這裡的肥牛軟滑無渣重牛味當然不在話下,
油花比例平均,色澤紅潤,
新鮮手切肥牛

片片夠大又夠工整, 咬落仲不會滿口韌筋肉渣tim。

新鮮鵝腸

基本上好新鮮,帶少少肥脂,
新鮮鵝腸

夠晒爽口!一流!

蝦丸拼墨丸

既軟又彈, 鮮爽彈牙,
蝦丸拼墨丸

吃得出是手打的質感,

如此誠意已值回票價