2011-08-14
今次係第二次黎,本身搬走左大埔好耐,所以都唔知有呢間野。上次係家姐帶黎試下,果日係夜晚時段都好多人下,爆哂!因為太好服務態度同好有家庭式味道,所以決定帶男朋友入黎試多次晏就3點左右,諗住完左個Lunch Time可以小人D 可能因為落大雨,一個人都冇哈哈!上次見到韓國人老闆同老闆娘,今次見唔到佢地,但有個韓國人嬸嬸同女仔一黎到就好親切咁示意我地坐低,擺筷子同前菜。嬸嬸好好人,見我食哂,即刻拎多碟俾我,正!總共食左3碟!之前試左人蔘雞湯、鐵板肋骨、年糕、石頭飯、蔬菜煎餃,整體都ok!湯冇咩人蔘味,但ok。肋骨甜甜地,都幾好食,可以試下!今次叫左個泡菜煎餃、1個Lunch Set - 唔記得個名,類似叫韓式牛肉飯、石頭窩牛肉湯連白飯。泡菜煎餃好香脆,唔算太辣,我覺得幾好味!韓式牛肉飯男朋友食,都係甜甜地咁,連個紫菜湯。我果個湯整得耐d,男朋友差唔多食到1半先黎,嬸嬸擺低個湯時,見我男朋友停左手,仲好親切咁用d韓式廣東話問我男友點解唔食話凍左唔好食,哈哈!黎到發現同男朋友果個1樣咁滯只不過我有湯浸住同有粉絲囉個人黎講個湯甜甜地就唔係太歡喜如果鐘意食甜可以試下既因為都好多牛肉下,最後都食唔哂個
上次係家姐帶黎試下,果日係夜晚時段都好多人下,爆哂!
晏就3點左右,諗住完左個Lunch Time可以小人D
可能因為落大雨,一個人都冇哈哈!
一黎到就好親切咁示意我地坐低,擺筷子同前菜。 嬸嬸好好人,見我食哂,即刻拎多碟俾我,正!
總共食左3碟!
湯冇咩人蔘味,但ok。
肋骨甜甜地,都幾好食,可以試下!
石頭窩牛肉湯連白飯。
泡菜煎餃 好香脆,唔算太辣,我覺得幾好味!
韓式牛肉飯 男朋友食,都係甜甜地咁,連個紫菜湯。
我果個湯整得耐d,男朋友差唔多食到1半先黎,
嬸嬸擺低個湯時,見我男朋友停左手,
仲好親切咁用d韓式廣東話問我男友點解唔食
話凍左唔好食,哈哈! 黎到發現同男朋友果個1樣咁滯
只不過我有湯浸住同有粉絲囉
個人黎講個湯甜甜地就唔係太歡喜
如果鐘意食甜可以試下既
因為都好多牛肉下,最後都食唔哂個湯。
因為要買外賣俾家姐,落單既時候
嬸嬸見我食唔哂問我地係咪唔好食,
我男朋友答佢只係因為太飽,但係d野好好好好食,
嬸嬸即刻笑返,哈
其實食物黎講唔係話好突出,但佢地既服務、態度真係好好囉!
好舒服好親切,好似去左個韓國人屋企食飯咁
特意一提,入面仲會播住韓劇俾你睇TIM!!
下次返大埔,我都會再去的