2022-03-14
九町屋係上年大約十月開業,我年頭食過覺得好正,其中串燒同刺身好出色。可惜最近疫情嚴重,加上限聚令、禁堂食等因素,餐廳暫時停止刺身串燒既供應🥲不過午餐款式仍然好多,我地叫左兩個lunch set同小食。- 吉列炸芝士入面係車打芝士,而且係流心,仲有少少拉絲效果!- 芥茉脆魚柳炸漿較薄身,口感輕盈,仍然食到魚柳嫩滑口感,芥茉醬同魚柳好夾!- 辛味軟殼蟹Burger餐廳既burger用左白飯,令我諗起麥當勞經典既飯Tastic🤣。白飯煎到焦脆,配上肉醬汁,令整體口感無咁乾。至於軟殼蟹有少少油膩,但夠大件同炸得好香脆,飯同軟殼蟹比例啱啱好。- 咖喱牛肉鍋牛肉入口即溶,油香豐富。咖哩湯好香,唔會過鹹,送飯一流,蛋黃令咖哩口感更加嫩滑😋- 凍咖啡餐廳將咖啡放入葫蘆形狀既玻璃樽,然後再放係一個裝滿冰水既用器入面,令咖啡唔會因冰塊而變得淡味👍🏻以上兩款午餐都只係$50左右。即使餐廳現時只提供較便宜既食物,但餐廳食物仍然充滿誠意,大家要盡力支持一下小店!
- 吉列炸芝士
入面係車打芝士,而且係流心,仲有少少拉絲效果!
吉列炸芝士
- 芥茉脆魚柳