早排響公司附近行開見到一間專賣和風玉子嘅小店,但一直無機會試~今日心血來潮就走左去買黎食!玉子嘅口味都幾多元化,有紫菜、明太子、木魚等~我買左豬排三文治同mega玉子燒。豬排三文治塊豬排認真夠份量,又厚又大塊!不過肉質好嫩滑,又唔會炸到乾爭爭,而係仲有肉汁嘅~三文治夾左生菜,醬料方面有芥末同日式吉列豬排醬。芥末可以減低炸豬排嘅油膩感。不過呢份三文治份量真係有點多,所以一個女仔真係未必食得曬喔~至於mega玉子燒味道都相當唔錯,同樣係大大份,不過我食之前唔記得左影相,所以淨係影左其中一部分~🙈😂今次揀左明太子同紫菜味,靚款都好味道喔~玉子甜甜地,滑溜溜,口感真係唔錯!我覺得以小店黎講,呢間算係幾有誠意,同埋睇得出老闆係用心製作嘅,所以值得一試喔!

2019-02-27
午餐