小町初十啟市,正正情人節,我哋就入遠啲去屏山會一會佢。一轉入坑尾村,未到佰萬公廁,就會見到"小町"嘞。估唔到喺 圍村會有一間咁特別嘅日式小店鋪頭得十零個座位, 好彩我哋 六點拎到達。七點鬆啲就滿座要排隊啦鋪頭裝潢夠別緻, 而且仲有好多未見過嘅啤酒賣。仲可以叫老闆畀啲意見添喎.揸車嘅就唔好飲啤酒啦, 叫支波子汽水啦咁我就唔客氣叫老闆介紹一支容易入口嘅啤酒試下呢支好似叫做"果味陳皮啤", 即飲同放耐啲飲有兩種味道, 先果後皮,易入口,酒精濃度5~6%。 日式冰凍豆腐:主力汁底夠清新, 豆腐唔係滑嘟嘟果啲,結結實實又唔係硬,可以試下喎呢款由老闆娘親手包嘅餃子,喺facebook page已經睇咗製作短片, 所以係必嗌嘅, 個餡好掂喎,肉粒有咬口,配醬油同酢一齊食。呢碟應該係叫"山椒單骨雞翼",小小辣, 方便女仔食吖嘛呢條係必食推介: 池魚一夜干, 唔係好咸,攞嚟送酒就一流啦, 連好怕魚腥味嘅都食咗大半條呢個咖哩漢堡飯:個咖哩清清地,果汁唔杰, 食完唔會滯住。 而且個漢堡 唔係用攪爛晒啲免治肉,正呀。白味噌拉麵:係個叉燒略嫌肥咗少少,但係個湯底真係冇得彈,夠香濃,全隻流心蛋,堅流心。鍾情拉麵嘅
小町初十啟市,正正情人節,我哋就入遠啲去屏山會一會佢。
一轉入坑尾村,未到佰萬公廁,就會見到"小町"嘞。

估唔到喺 圍村會有一間咁特別嘅日式小店

鋪頭裝潢夠別緻, 而且仲有好多未見過嘅啤酒賣。

仲可以叫老闆畀啲意見添喎.
揸車嘅就唔好飲啤酒啦, 叫支波子汽水啦
咁我就唔客氣叫老闆介紹一支容易入口嘅啤酒試下
呢支好似叫做"果味陳皮啤"

,肉粒有咬口,配醬油同酢一齊食。

呢碟應該係叫"山椒單骨雞翼"
,小小辣, 方便女仔食吖嘛

呢條係必食推介: 池魚一夜干
呢個咖哩漢堡飯:個咖哩清清地,果汁唔杰, 食完唔會滯住
。 而且個漢堡 唔係用攪爛晒啲免治肉,正呀。

白味噌拉麵:係個叉燒略嫌肥咗少少,但係個湯底真係冇得彈
,夠香濃,全隻流心蛋,堅流心。鍾情拉麵嘅真係要嚟試下啦

主要係個麵底唔太冧喎

食埋個柚子芭菲,清清酒氣

仲有好幾樣未試呀,下次約多兩位朋友,一枱4人就叫多啲同飲多幾款啦。
2019-02-14