2019-03-19
同honey慶祝週年紀念,佢揀左呢間位置有d偏僻嘅小店。呢日full booking,要8點先有位食第二輪,喺荔枝角慢慢hea吓先行過嚟,都差不多要15分鐘,頗遠。我地忍口無食過野,所以要等到8點真係好肚餓😅menu裡面好多都好吸引,最後我地揀左秘製手打肉餅脆蛋漢堡、鹹蛋黃金雞翼、美國頂級牛板腱。先講秘製手打肉餅脆蛋漢堡,平時唔多食肉餅嘅我,竟然會叫呢個,因爲可以食到佢既肉汁,果然真係無揀錯!肉餅好juicy,同埋流心蛋黃一齊食,味道好夾,麵包有烘過,脆脆地,漢堡包份量好大,食左半個已經飽左一半😅😅 而雙色薯條係蕃薯條+薯條,新鮮炸起好好食!之後係鹹蛋黃金雞翼,第一次試黃金雞翼,其實係雞翼連鹹蛋黃一齊炸,每隻雞翼都好大隻,而每啖都有鹹蛋沙沙地嘅感覺,味道唔錯,但比較適合3-4個人食,因為總共有6隻,兩個人每人要食3隻真係有d漏!其實食完雞翼已經8成飽,仲有5成熟嘅美國頂級牛板腱未食🤦🏼♀️ 雖然叫左5成熟,但我覺得有7-8成熟,所以肉質較為韌,肉味都算濃,如果唔係過熟應該會好d,反而伴碟嘅薯茸好幼滑,牛油香味好重,唔錯!我覺得呢度一班朋友嚟食會好d,因為每款食物份量都幾多,兩個人好難試
我覺得呢度一班朋友嚟食會好d,因為每款食物份量都幾多,兩個人好難試到太多野!見到隔離枱有懷舊鐵板燒都好吸引,下次會再嚟試吓!