2017-12-05
咁鐘意食好嘢嘅我,以往住係太子就當然要係附近搵下有咩好野食啦!其實出開旺角又唔想太迫人,行過少少到旺角警署嗰邊其實有好多好嘢食,當中呢一間Victora Restaurant就係我誠意推介,佢嘅裝修好有情調,好適合情侶黎撐枱腳,價錢唔算貴,但質素真係唔錯,仲有好多選擇添,前菜頭盤主菜甜品都各有特色,唔駛怕女友揀唔啱,想食西餐嘅你不妨搵日黎試吓😉呢度嘅湯無論係紅定白都係咁有份量⋯係好足料!蘑菇忌廉湯好滑好creamy, 而海鮮湯係一半海鮮一半湯,鮮味十足。鵝肝多士份量大滿足,鵝肝嘅油份含量啱啱好,多士好夠脆,食完唔想抹咀。「原隻澳洲龍蝦伴芝士忌廉汁」龍蝦肥肥白白,鮮香之餘又多膏,廚師已預先分好數份,一啖食落去好正。「炭燒澳洲M6霜降西冷」西冷肉身比較有咬口,以炭燒方式烹調更香更有肉味。另其油花比重較高,所以吃來口感也較豐富。「蒜香鮮魷配墨魚汁忌廉意大利飯」蒜香但唔算好濃,墨魚汁嘅味道比較特出,各種配料都配搭得好好,好有層次。甜品冰鎮菠蘿同椰子好似雪糕咁,菠蘿味比較清甜,椰子味就明顯濃一點,放入口冰冷嘅感覺,過2秒後就會散發出椰香嘅味道,係比較有心思嘅甜品。