2019-03-02 159 瀏覽
厚福街係尖沙咀最出名嘅食街之一,乜菜式都有得你揀,除左地舖果間日式串燒之外,其實樓上小店都絕對值得支持係呢棟有好多食肆嘅藍馬大廈上面有一間專做日式串燒同刺身嘅小店,雖然舖仔細細但其實服務都非常貼心。有啲人話要睇一間餐廳啲野食乾唔乾淨,就先要睇佢地嘅廁所,而呢個廁所絕對係乾淨企理,設備齊全First impression滿分!再加上店員態度良好,不忘keep住同我地加水先黎一個前菜,呢碟每人索價廿蚊嘅前菜都幾特別。每人有三款食物,包括漬菜,味噌瓜同埋生蒜頭。三樣味道都唔錯,幾開胃留意返星期一至日指定時段都會有買一送一優惠,我覺得非常抵!可惜今日我唔知有呢個優惠黎錯時間喇!刺身非常有驚喜,我地要左碟油甘魚腩超肥美啖啖都係甘香嘅魚味,無懈可擊!雞肉棒係將雞肉打碎再變成一枝棒,要沾上生雞蛋黃一齊食,又係啖啖肉,中間有幾舊雞軟骨,texture有啲似食緊豬肉丸燒雞翼我至鐘意食!雞翼裡面塞滿左明太子,加左些少辣味,加埋個皮燒到好香脆,有新鮮感!白鱔皮燒得好脆完全無骨啖啖魚肉,隔離荔枝豚肉卷又係我至愛,咬落去脆啲豚肉片加上再爆啲荔枝汁出黎堅爽美國蘆筍佢揀左最甜果爽果part,所以燒出黎就成功將本身食

First impression滿分!
再加上店員態度良好,不忘keep住同我地加水
前菜

油甘魚腩

雞肉棒

明太子雞翼
燒白鱔
美國露荀

美國蘆筍佢揀左最甜果爽果part,所以燒出黎就成功將本身食材嘅甜味逼哂出黎,係貴左啲但好爽

海膽海鮮炒飯

呢個炒飯一睇就知佢勁足料,澎湃嘅海膽舖係面,再加上炒得乾身嘅飯每一粒都掛左號八爪魚粒同埋帶子粒係度,好有料

日本芝士年糕
最後當然要呢個日本芝士年糕作結啦,外皮鬆脆,裡面係流心芝士,perfect end

前菜
油甘魚腩