2021-08-03
距離上次上嚟已經成年喇!終於食到久違嘅高質串燒,食住靚嘢嘆生啤,放工chill一chill !我哋今次上嚟冇Menu,食物交由老細話事,絕對冇失望,每一樣都食到Lam Lam 脷。首先登場嘅係肉類串燒,由左三豬頸肉、左二橡果豬、到左一牛小排。肉汁好多,肉嘅質地又好嫩口冇筋,肥瘦分布得宜,真係食過最好食嘅串燒。跟住出場嘅係老細新貨:大大隻墨魚嘴,成粒魚蛋咁大,又唔會驚太韌,夠鮮!芝士獅子狗好驚喜,一咬芝士直接爆漿,又香又濃,芝士控不能錯過!蔬菜串燒唔同咗樣,但都係一樣咁好食,老細話咁樣更加方便客仔食嘛!芝士翠玉瓜,爆多汁嘅瓜,加埋芝士醬係完美配搭,蒜蓉茄子亦都係冇得輸,又係必食之選!蔬菜串燒少啲功夫都唔得,難得老細肯慢慢燒,保留到蔬菜原有嘅水份,誠意爆分啦!仲有車厘茄,估佢唔到咁好食,牛油味好香,灑咗少少鹽,車厘茄食落又係另一番滋味!食咗幸福嘅一餐,飲埋兩杯好飲嘅生啤,美中不足嘅就係差咗一碗招牌七星米,老細話米好快番貨,下個禮拜有得食,遲啲都會陸續推出不同嘅新嘢,期待下次再嚟食啊!