2018-03-13 173 瀏覽
太子一向多野食,甜品黎講呢間應該好多人都識。之前已經係d網站有推介,今日又見門口排晒長龍,於是拎左飛行下街返黎食唔大間呀,但甜品店本來就應該的的式式,逼迷坐sweet d呀ma.一見menu一頁都係紫薯就知係重頭戲。紫薯就真係到到有,但真係到到都唔好味。於是我點左個紫薯芋圓配香芋星冰樂。友人話 甜品要見好唔好食 係要叫簡單大品野 先試到真偽。好似有d道理。佢地叫左疆汁芝麻湯圓同紅豆豆腐花(真係簡單到冇得再簡)佢地一致好評,比出面食到既超水準,湯圓餡料好滿,唔會厚皮,疆汁好香濃,涼涼地天氣食真係一絕!紅豆豆腐花,非常地夾,出面食好少有呢個組合。紅豆既香甜補足左豆腐花既淡純,豆腐花既細滑加上紅豆口感,好夾!另外我地叫左入芒果腸粉。深得我心呀呢款真係,外表白白滑滑已經好吸引架啦,入面係滿滿既芒果肉,面上再淋左芒果汁。一啖一件 真係好juicy滿足。個腸粉皮係好煙un咬口,好似椰果個口感咁,大推

一見menu一頁都係紫薯就知係重頭戲。

佢地叫左疆汁芝麻湯圓同紅豆豆腐花(真係簡單到冇得再簡)

另外我地叫左入芒果腸粉
。深得我心呀呢款真係,外表白白滑滑已經好吸引架啦,
入面係滿滿既芒果肉,面上再淋左芒果汁
  • 芒果腸粉