係天后站附近有唔少好嘢食同新舖頭,之前試咗呢間蛋糕🍰 舖頭主打健康懷舊港式蛋糕,味道都係比較少見,年長啲嘅屋企人都好鍾意,而且蛋糕都好足料😆 原來客人可以叫雙併蛋糕味道,啱晒選擇困難嘅我🤓 btw, 店主好好人,大家仲可以試食無花果蛋糕 $75無花果蛋糕裏面有得意,咬落去除咗覺得鬆軟外,每一啖咬嘅時候都會咬到無花果籽,脆脆哋😛 比較特別,同一般嘅蛋糕口感唔同。另外,蛋糕入面有無花果乾,大大粒。呢款蛋糕食落去都唔會太甜,食到口乾😜栗子蛋糕 $85原來一三五日先有栗子蛋糕,二四六就係出紅豆味,我星期三去就有栗子味🌰 栗子蛋糕底部係一層厚厚嘅栗子蓉,細滑但唔會好甜,應該係自家製🥰 除咗有栗子蓉,佢仲會有唔少栗子粒,多份口感🥳棗蓉蛋糕 $75棗蓉味蛋糕同樣sponge,拎出嚟已經聞到好香紅棗味😆 蛋糕夾雜住唔少紅棗乾碎,真材實料,咬落就更加出味,整體唔會太甜。 棗蓉味一般都比較少見,對於好鍾意食紅棗嘅我就啱晒💕原味鮮奶蛋糕 $60原味蛋糕係鮮奶味,不過我覺得蛋味亦好足夠,幾有蛋香味😛質感係綿密軟熟,唔會乾爭爭😝

無花果蛋糕 $75

栗子蛋糕 $85