2014-05-12 1203 瀏覽
睇完生果報介紹立即訂位試新嘢,唔知係篇介紹令我以為係高級日本新派菜,定我自己以為日本新派菜就多數高級,anyway,誤會一場。一入門口左邊係Gallery room for VIP(報紙圖片) ,右邊才是餐廳,所以左邊靚,右邊唔靚。枱係木紋膠板。但仲算闊落。去到食物,我大致上都叫咗報紙上介紹的,例如tequila oyster shooter $78, kimchi oyster shooter78, the 5th element $128, tomato paired w/ quinoa & umi budo $118, toro y 48 months Iberia ham wrap $188, sexy naked $268, uni &quinoa pasta 等等。Oyster dishes 味道不錯,是中size, cream 那種。問題來了,為什麼我唔知是什麼蠔呢?因為在這裡waiter們是一放低碟菜就9秒9走開,每碟也是,然後當你食到一半時就收起你隻碟,想放下手中那碟,我叫住未食完,他就隊在我面前叫我快些吃完佢。基本上頭盤速度快過茶餐廳,一d都唔enjoy。講番食物,
講番食物,個tomato paired w/ quinoa & umi budo好少汁,可以不吃。toro y 48 months Iberia ham wrap是我最期待的,toro本身不錯, ham 有點太硬但算合格,但一起吃的話就互相搶去大家味道,一句,唔match. Sexy naked是signature dish, 但就是最一般,底下舊飯像冇味隔夜飯。uni quinoa pasta,uni 太少quinoa 太多,亦太creamy.
每人大概$800,應該有其他餐廳選擇。這價錢不包酒, 因未有洒牌.
Oyster shooter
sexy naked