前幾日响尖沙咀飲完酒,口痕痕,見肚餓,行下行下,見到有間叫做百份百靚湯既小店(我估應該係新開)之前經過,好似唔多覺眼。於是就入去試吓,睇吓佢咩料🧐見佢招牌寫住百份百靚湯,無理由唔叫番個湯飲下,睇吓佢有幾靚,於是點左個涼瓜排骨燉湯(由於見呢排好似有啲熱氣咁款)飲下。除咗湯之外,原來仲有點心可以叫,真係估佢唔到 。見餓餓地,跟手點多盅鳳爪排骨飯試吓。先講過燉湯:真係估佢唔到咁足料(請睇相)飲落甘甘地,仲帶些少回甘,對涼瓜一向麻麻哋嘅我,估唔到又真係OK喎,飲完一盅,居然仲想再encore ,叫多盅再飲😆而點心方面:唔係講笑,佢嘅鳳爪排骨飯絕對有驚喜。一食就即刻令我諗起,以前大圍有間都幾出名嘅夜茶小店,可惜已經執咗好多年,估唔到俾我誤打誤撞,居然俾我响尖沙咀搵到間同樣高質嘅夜茶小店😋以後尖沙咀飲完酒,又多一間小店可以選擇👍🏾

以後尖沙咀飲完酒,又多一間小店可以選擇👍🏾

• 鳳爪排骨飯,涼瓜排骨燉湯