2017-01-26 246 瀏覽
今日同友人入大坑搵食,諗住睇啲橫街窄巷搵啲人世美食跟住見到間印度菜好似出名咁,而且友人覺得個裝修好靚,就入左黎lu~~我哋叫咗嘢食之後佢送咗一個脆卜卜既薄餅俾我哋,然後奉上四個醬,我覺得四個醬都好有特色👍🏻特別係薄荷(右邊綠色個個),味道好清新!之後黎既係無骨燒雞即係"Tikka",係我特意order! 呢間餐廳能夠做到啲雞肉肉質好鬆軟,而且唔唔會太多香料~正!只後唔少得嘅當然係主角:咖哩&薄餅我地order左個白腰果咖喱魚,食落唔辣,岩啲唔食得辣嘅朋友~不過值得一讚嘅係佢嗰個腰果味香得黎唔會搶咗啲咖哩味。我都係第一次食到很特別嘅咖哩 至於薄餅就無咩令人有驚喜,雖然食得出用印度傳統製法,但有好多餐廳都可以做到⋯
今日同友人入大坑搵食,諗住睇啲橫街窄巷搵啲人世美食

只後唔少得嘅當然係主角:咖哩&薄餅

2017-01-25