2021-12-14 1549 瀏覽
本身諗住食另一間茶記,但因為太多人排隊最終放棄;之後行行下見到呢間8號冰室,就決定一試。門口有好多排隊買外賣嘅人,原來佢外賣自取比起堂食平好多,以一個碟頭飯為例,外賣$40而堂食就要$55,平成$15,所以吸引左唔少附近返工嘅人過嚟幫襯外賣。我地今日係堂食,侍應安排左近水吧嘅二人枱俾我地。先論環境,認真mamaday,室內光線昏暗,地方淺窄過平時嘅茶記好多,食食下飯隨時有人撞埋嚟,好似玩閃避球咁樣。不過,餐廳亦有優勝嘅地方,就係食物質素唔錯,同埋性價比都高!我嗌左一個常餐,炸豬扒蕃茄通配蒜蓉包+奄列,仲有一杯熱飲跟,都係$45咋,呢個價錢唔係喺好多地方可以搵到。味道方面,豬扒係新鮮即炸、香脆可口,而蕃茄通湯底濃郁,蒜蓉包同奄列都唔錯,成個套餐嘅味道水平不俗,超出$45嘅水平!加上份量頗多,豬扒大件之餘,仲俾左三塊,非常大方!整體嚟講,食物真係無得挑剔。服務方面,人手略嫌不足,但侍應做事迅速,唔會hea你,呢一點都係值得一讚嘅!

炸豬扒蕃茄通配蒜蓉包+奄列
2021-12-14