2022-06-10 78 瀏覽
適逢周年紀念,本身想去迪士尼酒店,但諗諗吓想響東涌搵個海邊chill住飲杯酒,見到有張波枱,剛好6:00又未有人入座立刻搵個窗邊坐低,有波枱自然要篤下波先,雖然天氣麻麻,但係響窗邊仍然可以睇到日落環境其實相當唔錯,我哋叫咗幾樣嘢食,有crab cake, 煎帶子,同埋main course 封門柳牛扒crab cake有少少失望,因為外皮太厚,略嫌太乾身,可以唔食香煎帶子反而有啲驚喜,生熟程度剛剛好,但其實煙肉同帶子唔係太夾,煙肉本身好硬同有啲鹹,所以有啲怪怪地(我識條鐵咩)平時食封門牛柳好多筋膜位,但牛肉味好重,最驚喜係今次完全係好淋身兼夾牛味好濃味,叫左medium,剛剛好薯條加咗啲7味粉,所以幾好味😋,前後篤咗四轉波,飲左2 round 啤酒🍻,所以覺得好抵
Crab  cake
香煎帶子反而有啲驚喜,
生熟程度剛剛好,但其實煙肉同帶子唔係太夾
,煙肉本身好硬同有啲鹹,所以有啲怪怪地(我識條鐵咩
香煎封門牛柳
2022-06-05