2014-09-13 1291 瀏覽
做到晚飯時間,依照一枱工作,實在頂唔順,好肚餓,要出去食啲嘢鬆一鬆先,返嚟再做!心想一支公簡單食碗麫就算,於是上嚟灑家,唔洗等嘛。平時同老公食多數叫小菜或點心,一直未試過佢出名的粥麪,即管試試。盤算咗一陣,決定叫個蜜汁叉燒伊麪。心中一邊幻想住叉燒嘅香味,一邊祉待住我碗麫⋯到啦到啦⋯shxt!!! 呢個係蜜汁叉燒?!完全冇蜜汁囉,舊叉燒又完全冇燒過嘅跡象!同我心目中嘅叉燒根本係兩樣嘢⋯呢一刻我真係好想告佢違反商品說明條例!!冇計照食啦⋯唔只菜都冇條,連韮皇都冇幾條⋯還好個伊麫ok,唔會大淰,個湯都夠香,應該加咗蝦子。但份量偏少,男仔一定唔夠飽⋯講真$42碗麪,預咗一半比商場租金,份量少啲都冇咩所謂(本人細食),但最緊要名符其實囉!

),但最緊要名符其實囉!